StoCryl RB coating scoort gewild BENOR-certificaat

Donderdag 21 juni 2018 — Sto NV, fabrikant van onder meer gevelisolatiesystemen en betonherstellingssystemen, legt bij het ontwikkelen van hun innovatieve oplossingen de lat steeds hoog. De erkenning voor dit werk blijft niet uit. StoCryl RB, een carbonatieremmende coating met scheuroverbruggende eigenschappen voor beton, ontving recent het felbegeerde Belgische BENOR-kwaliteitslabel. StoCryl behoort tot het StoCretec gamma met producten voor de herstelling en de bescherming van betonnen constucties.

 

Kwaliteitslabel

Al 40 jaar staat het BENOR-label garant voor de kwaliteit van bouwmaterialen. Als erkend Belgisch kwaliteitslabel geeft het de zekerheid dat de geleverde bouwproducten een grondige externe kwaliteitscontrole hebben ondergaan, onder toezicht van het onafhankelijke, externe certificatieorganisatie BCCA (Belgian Constuction Certification Association). BENOR-gecertificeerde producten voldoen aan de technische voorschriften (PTV) opgesteld door de BCCA en geven dusdanig de garantie dat ze over specifieke technische eigenschappen beschikken en geschikt zijn voor welbepaalde toepassingen.µ

Voordelen voor de StoCryl RB-gebruiker

Dankzij dit label heeft de bouwheer een kwaliteitsgarantie en kan hij dus afzien van voorafgaande keuring. Wat een aanzienlijke tijdswinst oplevert en extra werk bespaart. De aannemer is zeker dat hij met een kwaliteitsvol product werkt en de leverancier krijgt het noodzakelijke vertrouwen van de gebruiker in het product.

StoCryl RB: functionele afdichting als bescherming tegen schadelijke stoffen

StoCryl RB, de carbonatieremmende coating met scheuroverbruggende eigenschappen uit het StoCretec gamma, beschermt sterk belaste betonnen oppervlakken. Het verfsysteem vult de capillaire poriën van het betonoppervlak gedeeltelijk. De dunne film die zo gevormd wordt over het oppervlak, voorkomt de absorptie van water en andere stoffen. De verf verhindert bovendien de indringing van CO2 waardoor het carbonatatieproces afgeremd wordt, teneinde het wapeningsstaal te beschermen. De scheuroverbruggende werking gaat haarscheuren in de onderliggende structuur duurzaam overbruggen, en dit met behoud van een goede waterdampdoorlaatbaarheid. Zelfs bij blootstelling aan de meest extreme weersomstandigheden, zoals bij gebouwen aan de kustlijn, voorkomt deze coating de indringing van agressieve en schadelijke stoffen zoals zeezout.

Naast de bescherming van betonnen bouwdelen speelt ook het aspect vormgeving een belangrijke rol. Dankzij de vele kleurmogelijkheden biedt StoCryl RB steeds een gepast antwoord op elk project.  

Het rode StoCretec gamma

Bij Sto valt er nog veel meer te ontdekken naast het gamma gevelpleisters, verven en gevelisolatiesystemen. Binnen de StoCretec afdeling behoren naast de producten voor de herstelling en de bescherming van betonnen constructies, ook de vloerproducten van Sto, gekenmerkt door het  rode StoCretec-logo.

Hieronder vallen zowel reparatiemortels, coatings en hydrofoberingen, balkonsystemen en gietvloeren voor zowel  industriële (zoals magazijnen, chemisch resistente vloeren, cleanrooms…) als residentiele toepassingen (zoals parkeergarages, woonruimtes, publieke ruimtes).

In samenwerking met Sto nv

Meer nieuws van Sto nv

StoTherm Resol: nieuwe slanke oplossing voor optimale isolatie

Vrijdag 4 mei 2018 — Een goed isolatiesysteem zorgt het hele jaar door voor een aangename tempera

Batibouw 2018 - Nood aan intelligente gevelverf stijgt

Een twintigtal jaar geleden werden de eerste huizen met gevelpleister, in de volksmond ook wel cr

Sto innoveert in gevelisolatiesystemen met harde bekledingen

België blijft zonder twijfel hét land van de baksteen.

GRATIS Nieuwsbrief